Opinione dettagliata di emmaae
emmaae(27)
Pavia, Italia82%
Det perfekta stället att tillbringa en långweekend på! (Undvik att åka hit mitt i sommaren då det är alldeles fullproppat med turister! September-oktober och mars-april-maj är bra månader att åka hit på.) Här kan man vandra mellan de 5 små byarna Monterosso, Vernazza, Corniglia, Riomaggiore och Manarola vid Liguriens branta kust, bo på mysiga små hotell inne i byarna eller kanske mitt ute i naturen. En fördel (en ganska stor sådan enligt mig!) med att bo på en såkallad agriturismo är att det ofta ingår en trerätters middag i priset, och att man till frukost får hembakat bröd och kakor, hemgjord sylt, yoghurt och färskpressad juice istället för den vanliga torra frukostbuffén man annars får på hotell i Italien.
Vandringslederna är väl utmärkta och det finns turistbyråer i byarna där man kan få information om området. Man behöver köpa en biljett för att få vandra i området, men det är inte speciellt dyrt och man kan köpa flerdagarsbiljetter.
Det är även lätt att ta sig mellan byarna med tåg om man inte orkar vandra alla sträckor, en del av dem är ganska krävande med många trappor.
Parco Nazionale delle Cinque Terre9
Grado del riposo
Unicità
För att ta sig till Cinque Terre: Flyg till Milano, Genua eller Pisa och ta tåget till Monterosso därifrån! Restiden är ca 1 timme från Genua, 1,5 från Pisa och 3 timmar från Milano (fast från Milano måste man räkna med ett byte också, så det kan eventuellt ta lite längre tid.)