Opinione dettagliata di alexcristi
alexcristi
Ponte a Poppi, Italia91%
"Montjuic"...ac esta este numele dealului cel mai important din Barcelona. Daca va aflati in Barcelona trebuie cu siguranta sa treceti pe aici.
Situat la marginea partii vechi a orasului, acest loc este probabil una dintre cele mai evocative scenarii care veti putea avea in Barcelona.
De fapt, de aici va veti putea bucura de o priveliste asupra orasului foarte frumoasa...minunata.
Sunt multe atractiile pe care le veti putea vizita aici: Castelul Montjuic, un Sat Olimpic care a fost construit pentru Olimpiadele din 1992, si multe parcuri si gradini.
Exista diferite modalitati prin care puteti sa ajungeti in acest loc. Puteti sa faceti o plimbare, trecand pe langa Palau Nacional si satul olimpic, pana cand ajungeti in castelul Montjuic. Totusi, modul cel mai rapid pentru a ajunge aici este sa luati metroul, care va va aduce chiar in Parcul Montjuic.
Noi am folosit funicularul care duce din plaja Barceloneta catre Munte. Nu imi amintesc exact pretul dar cred ca am platit ceva in jur de 10€. Daca alegeti funicularul totusi veti putea beneficia de o priveliste minunata asupra orasului.
Castell de Montjuïc9
Architettura
Stato
Significato storico
O alta atractie foarte importanta care este situata pe acest deal este Muzeul National de Arta Catalana, o claidre care a fost contruita cu doar 80 de ani in urma, dar care are o semnificatie istorica foarte importanta. Pentru 8€ veti putea admira o multime de opere de arta catalana in stil gotic si romanesc.
In fata palatului se afla Fantana Magica din Montjuic. In unele nopti aici are loc un spectacol incredibil de apa, culoare, lumina si muzica, care nu trebuie neaparat ratat.
Castelul Montjuic este o fortareata din secolul al XVIII-lea, care acum gazduieste un muzeu militar cu o multime de exponate.
Pentru a intra in castel trebuie sa treceti un pod mobil mobil....apoi veti putea vedea resturile cetatii si unele turnuri care sunt inca situate pe zidurile castelului.
Cu siguranta toate aceste obiective turistice merita neaparat sa fie vazute.